’t Veldhoen Majory krijgt drie sterren

categorie Algemeen
29
jun
2020
0
Reacties
T VELDHOEN MAJORY 3 (V. LOOKING MAJOR) WERD ONLANGS OPNIEUW INGESCHREVEN MET 88 FRAME, 87 TYPE, 85 UIER, 86 BENEN EN 86 AV (GEM. 112 LW). DAARMEE WERD ZE STERKOE 3. INMIDDELS IS ZE OOK TIENTONNER

Met haar 15 jaar is ’t Veldhoen Majory niet alleen de oudste, maar ook ‘de ster’ van de stal. Onlangs ontving ze het predicaat Sterkoe 3. Haar eigenaren Hermien en Wilko Kemp-van Schaik wilden even wachten met bekendmaken, want er zat nog een mijlpaal aan te komen: tientonner. En dat is gelukt!

Het grote nieuws mag naar buiten: ’t Veldhoen Majory is én Sterkoe 3 én tientonner. De 15-jarige Looking Majordochter van Hermien en Wilko Kemp uit Kortenhoef is de oudste koe op het biologische melkveebedrijf met 100 koeien. Ze is de vierde Sterkoe 3 en de vijfde tientonner op het bedrijf. Bij dezelfde inspectie kreeg de 9-jarige Romy 3 (v. Paramount) haar eerste ster.

Biologisch

Hermien Kemp omschrijft ’t Veldhoen Majory als een fijne koe die zich makkelijk aanpast. Dit wordt bevestigd door Rick Bakker, de steun en toeverlaat van de familie. Hij bepaalt in grote mate welke stieren worden gebruikt. Sinds 2015 boeren de Noord-Hollanders biologisch. Hermien: ‘Voor deze koe past dat goed. Ze is niet te groot, robuust gebouwd en ze heeft beste klauwen. We insemineren haar in augustus, zodat ze kalft in de weideperiode. We melken drie nakomelingen van haar, maar zij is de baas. Ze heeft een pittig karakter.’

Vijf tientonners

Uiteraard is ’t Veldhoen Majory niet de enige ster van de stal. Als vijfde tientonner bevindt zij zich in goed gezelschap. De ‘club van vijf’ bestaat uit vier koeien met het predicaat Sterkoe 3 en een koe met het predicaat Sterkoe 2. Samen zijn zij goed voor een levensproductie van 749.534  kg melk en scoren zij een gemiddeld algemeen voorkomen van 87 punten.

Klik hier voor het filmpje van Majory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *