VeeteeltVlees

Meat+, een nieuw genetisch label voor rundvlees van Belgisch witblauw

Belgisch witblauw is al langere tijd een succesverhaal in België en ook steeds meer in het buitenland. Als producent van vlees van topkwaliteit zijn de Belgische slagers, verwerkers en consumenten al lang overtuigd van de kwaliteiten van het ras. Met de introductie van het genetische label “Meat+” zullen Belgisch witblauw en de vleesveehouders de consument die op zoek is naar lokaal, smakelijk en mals vlees nog beter kunnen bedienen.

Kwaliteit en efficiëntie zijn nauw verbonden met het Belgisch witblauw ras. Met dank aan het gedegen onderzoek van de universiteiten …

lees meer ›

Welkom op de CRV-ledenbijeenkomsten

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor de ledenbijeenkomsten vleesvee.

Kort blikken we met u terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en nemen wij u mee in de actualiteiten van de coöperatie en de holding. De hoofdthema’s zijn de BWB-stierenpresentatie én het nieuwe kwaliteitslabel: Meat+.
Belangrijke troef: Meat+
Alle BBG-stieren hebben een fokwaarde op basis genomics (genomics is vaststellen van erfelijkheid van genen). Meat+ is een nieuwe erfelijke factor en een belangrijke troef voor de kwaliteit van het Belgisch witblauw ras. Dieren met dit …

lees meer ›

Prijsuitreiking CRV videokeuring Blonde d’Aquitaine

Dinsdagavond 23 november om 20.00 uur was de prijsuitreiking van de videokeuring voor bedrijfsloten van Blonde d’Aquitaine.
Kijk hier de prijsuitreiking terug.

Op het programma stond de bekendmaking van de laureaten van deze unieke keuring. Blonde-fokker en internationaal jurylid Peter Thissen geeft bij de groepen een uitgebreide toelichting en maakt zijn plaatsing bekend. Daarnaast wordt ook de publieksprijs bekend gemaakt. Maar het webinar heeft meer te bieden dan dit. Jos Buiting, manager stamboek voor CRV geeft toelichting over wat stamboek precies is en hoe he…

lees meer ›