Gerlieke Olthof: een nóg betere dochter uit een goede moeder

categorie Coöperatie, Young CRV
9
jul
2021
1
Reacties

Young CRV-lid Gerlieke Olthof uit Hoge Hexel besprak haar fokdoel met Fons Geerink van CRV. De achttienjarige weet wat ze wil: het beenwerk van de koeien moet beter en ze wil meer kilo’s melk per koe per jaar, maar dan wel graag met dezelfde gehalten of hoger.

Op dit moment is haar stalfavoriet Doortje 181 (v. Delegate) me een (voorspelde) 305-dagen productie van 10.154 kg melk (4,50% vet en 3,59% eiwit). De drie doses SiryX – die ze als nieuw Young CRV-lid ontvangt – zijn van harte welkom. Een goede combinatie voor Doortje 181 is Delta Launch, aldus Gerlieke.

Gerlieke: ‘Doortje 181 is een mooie koe met veel kilo’s melk en goede gehalten. Vandaar dat ik kies voor Delta Launch PP. Deze stier heeft hoge fokwaarden voor beenwerk, hij vererft veel melk én hij verhoogt de gehalten. Bovendien geeft Launch PP  100% hoornloze kalveren. Met deze combinatie hoop ik dat de dochter nóg beter wordt dan haar moeder.’

Of de dochter inderdaad nóg beter is dan haar moeder, zal Gerlieke snel genoeg na de geboorte van het vaarskalfje weten, want het welkomstcadeau van Young CRV bevat ook een gratis merkertest. Veel succes Gerlieke!

Een goed begin …

Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede te danken aan een strakke samenwerking tussen de jongerenraad en de veestapeladviseurs van CRV. En ook als je geen vaarskalf wint, is Young CRV er voor jou: have fun, leer en vergroot je netwerk!

Klik hier voor meer info over Young CRV en het lidmaatschap

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. 16 juli 2021 (Jannine) Schreef:

    Ja Gerlieke, klopt helemaal😉

    Beantwoorden