Terugkijken digitale mrij-bijeenkomst en mrij-koe van het jaar 2020

categorie Algemeen
19
mrt
2021
0
Reacties
De mrij-koe van het jaar 2020: Tillie 437 (Baltimore x Matthijs) van de familie Verbeek uit Sterksel

Donderdag 18 maart was de digitale mrij-bijeenkomst, dit jaar vanuit de studio van CRV in Arnhem. Veel informatie en mooie dieren kwamen aan bod voor het fokken van een gezonde en efficiënte veestapel.

Wilt u de online MRIJ-stierenpresentatie bekijken, klik dan hier.
Klik hier om de dia’s die gisteren zijn getoond in pdf te bekijken.

Huldiging mrij-koe van het jaar 2020

Natuurlijk werd ook de mrij-koe van het jaar 2020 gehuldigd. Dit is Tillie 437 (Baltimore x Matthijs) van het bedrijf van de familie Verbeek in Sterksel. De moederlijn achter deze imponerende koe is bekend in de mrij-fokkerij door het voortbrengen van de bekende mrij-stieren Ajax 94 en Ajax 115.

Studievereniging mrij-zuid heeft Tillie 437 genomineerd omdat ze alles laat zien waar mrij voor staat: een goede productie met hoge gehalten, super tussenkalftijd en goed celgetal. En dat wordt gerealiseerd met een sterk frame, beste benen, een sterk uier en een goede bespiering. Tillie 437 is ook nog stiermoeder voor CRV zodat er nu een Mustang-stier in opfok staat op het bedrijf. Door de goede spoelresultaten met Mustang staan er op dit moment ruim 10 vrouwelijke Mustang nakomelingen op het bedrijf.

Tillie 437 realiseert een tussenkalftijd van 371 dagen, gemiddeld 7.957 kg melk met 5.56% vet en 3.79% eiwit en een lactatiewaarde van 110. De koeien van de familie Verbeek worden op een typisch mrij-bedrijf gehouden: veel weidegang, gangbaar rantsoen, voordroog kuil en mais en 2 soorten krachtvoer in de winter. De gemiddelde productie op het bedrijf van de familie Verbeek (80 melkkoeien): ruim 7.500 kg melk met 4.49% vet en 3.82% eiwit. Het inseminatiegetal is met 1.4 erg gunstig en zeer typerend voor mrij-bedrijven.

Geniet nog even na van Tillie 437 in deze film.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *