Fokkerijworkshops Belgisch witblauw

categorie Young CRV
20
aug
2022
-
03 Sep 2022

Young CRV en CRV nodigen je van harte uit op de fokkerijworkshops die plaats vinden in augustus en september. Tijdens deze bijeenkomsten staan fokkerijbeleving en ontmoeting centraal.

Het programma start met een toelichting over lineaire beoordeling bij Belgisch witblauw en het waarderen van een dier. Vervolgstap is het rangschikken van een aantal dieren op verschillende onderdelen om zo het kennersoog van eenieder te verbeteren. Eenmaal de kijk op het dier correcter en kritischer wordt, verschuift de aandacht door naar het maken van paringen. Wat zijn de sterke punten van het dier en – vooral – welke aandachtspunten willen we in de volgende generatie verbeterd zien, daarbij ook rekening houdend met het fokdoel. De variatie aan stieren met een eigen lineaire beoordeling en indexen maken dat uit ieder dier een verbeterde versie – althans in theorie – gefokt kan worden.

 

Het doel van deze fokkerijworkshops is op een praktische manier de kennis over fokkerij en veeverbetering te verhogen. En daarbij geldt nog steeds dat leren van elkaar al minstens even belangrijk is. Deze namiddagen worden daarom georganiseerd op bedrijven die qua management en fokkerij toonaangevend en succesvol zijn. Tot slot is ook ontmoeting en netwerken een belangrijk gegeven en sluiten we deze namiddagen af met een drankje en een ijsje.

 

Inschrijven voor deze fokkerijworkshops is noodzakelijk en is exclusief voor leden van Young CRV. Nog geen lid? Young CRV is een gratis lidmaatschap voor jonge (toekomstige) veehouders tot 36 jaar. Aanmelden voor lidmaatschap kan via deze link. Aanmelden voor de fokkerijworkshops kan via deze link. Deelname is eveneens gratis.

 

Programma:

13.15 uur            Ontvangst

13.30 uur            Opening (door jongerenraadslid)

13.40 uur            Lineaire beoordeling: toelichting aan de hand van een dier

14.00 uur            Interactief: verschillende dieren op verschillende onderdelen klasseren

14.20 uur            Fokkerijadvies

14.50 uur            Interactief: reeks jureren (+ toelichten)

15.20 uur            Bedrijfsvoorstelling en -rondgang

16.00 uur            Afsluiten met drankje en ijsje

 

Data en gastbedrijven:

Zaterdag 20 augustus: Vandermeulen F&A, Uylenvlucht 5, Tienen

Zaterdag 27 augustus: Decroos Pascal, Hondspootstraat 12, Stavele

Zaterdag 3 september: Vereecke BVBA, Ketterijstraat 65, Watervliet